Lahmacun tarifi: Bu yöntem sayesinde çıtır çıtır olacak
MALZEMELER
- 300 gram kıyma
- 3 adet kapya biber
- 3 adet domates
- 4 adet soğan
- 1 baş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1.5 yemek kaşığı isot
- Tuz
Hamur için;
- 500 gram un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Öncelikle robottan soğan, sarımsak, domates maydanoz kırmızı ve yeşil biberleri incecik olacak şekilde kesin. Alternatif olarak küçük küçük doğrayabilirsiniz.
- Yağını ve baharatlarını ekledikten sonra özleşene kadar yoğurun. İçi hazırladıktan sonra üzerini kapatıp bekletme esnasında hamurunuzu hazırlamaya geçebilirsiniz.
- Un, su ,süt, tuz bir kaba alınıp hamuru yoğurun. Poğaça hamuru gibi hamurlara kıyasla daha sert bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
- Yoğurduğumuz hamuru bezeler halinde 15 dakika dinlendirin. İstediğiniz büyüklükte açabilecek kadar bezelere ayırın.
- Hamuru açabildiğiniz kadar ince açın üstüne iç harcını serin.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 7 dakika tutup altını da 3 dakika kadar teflon tavada kızartabilirsiniz.
- Pişen lahmacunları yapışmaması için üst üste değil, harçlı olan bölümleri birbirine bakacak şekilde dizin.
- Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.