Meksika'dan gelen lezzet şöleni: Kıymalı taco tarifi
MALZEMELER
Kıymalı harç:
- 150 gram kıyma
- 1 küçük soğan
- 1 adet sivri biber
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 100 gram haşlanmış mısır
- 2 yemek kaşığı domates konserve
- Karabiber, pul biber, kimyon, kekik
- Tuz
Guacamole sosu:
- 2 adet avokado
- Yarım limon suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Karabiber, tuz,
Salsa sosu:
- 2 adet domates
- Yarım soğan
- Yarım limon suyu
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
Taco ekmeği:
- 1, 5 su bardağı mısır unu
- 1.5 su bardağı un
- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı su
YAPILIŞI
- Öncelikle kıymalı harcı hazırlamaya başlayabiliriz. Yemeklik doğranan soğan ve sarısakları zeytinyağında soteledikten sonra biberler eklenir sotelenir.
- Ardından kıymalı harç eklenir ve kavrulur.
- Salça, domates, tuz ve baharat da ekledikten sonra birkaç dakika kadar pişirilerek iyice özdeşleşmeleri sağlanır.
- Guacomole sosunu hazırlamak için 2 adet avokadoyu çatal yardımıyla ezin.
- Rendelenmiş sarımsak, zeytinyağ, limon, karabiber ve tuzla birlikte iyice karışıtırın.
- Taco ekmeği için olan tüm malzemeler, bir kap içerisinde yumuşak bir hamur hale gelecek şekilde yoğurun.
- Yumurta büyüklüğünde bezeler elde ettikten sonra merdaneyle açın ve kasenin azğıyla aynı büyükte yuvarlaklar elde edin.
- Yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirin. Yumuşak kalacak şekilde pişirin.
- Kıymalı tacoları sırasıyla kıymalı harç, salsa sosu, guacamole sosu, kaşar rendesi olacak düzenleyin.
- Fırın kabına dizin ve hepsini hazırladıktan sonra kaşarlar eriyene kadar bekletin.