Orman kebabı tarifi: Bir tabak daha isteyecekler...
YAPILIŞI
Malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı dana eti (veya kuzu eti)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 defne yaprağı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
-
Geniş bir tencereye sıvı yağı ekleyip kızdırın. Kuşbaşı etleri ekleyin ve orta ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
-
Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince dilimleyin. Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın. Biberleri de ince şeritler halinde kesin.
-
Kavrulan etlerin üzerine doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
-
oğranmış havuç ve biberleri tencereye ekleyin, birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
-
Domates salçasını ekleyin ve malzemelerle karışana kadar kavurun. Ardından patatesleri ekleyin.
-
Tuz, karabiber, kimyon ve kekik gibi baharatları ilave edin. İsteğe bağlı olarak defne yaprağını ekleyin.
-
su bardağı sıcak suyu tencereye dökün, bezelyeleri de ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30-40 dakika kadar pişmeye bırakın. Et ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
-
Orman kebabı, sıcak servis edilir. Yanında pirinç pilavı ya da bulgur pilavı ile sunabilirsiniz.