Sebzeli Sulu Köfte Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Sebzeli Sulu Köfte Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
Köftesi için;
- 250 gram az yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz, kimyon, karabiber
- 1 kahve fincanı un
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
Yemek için;
- 1 litre su
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Servis için;
- Bir avuç ince kıyılmış maydanoz
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Köftenizi yoğuracağınız kaba kıymayı, pirinci, rendelenmiş soğan ve sarımsağı koyup iyice karıştırın. Köfteniz iyice karıştıktan sonra baharatları da ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Köfteniz hazır olduktan sonra 1 kahve fincanı unu bir tepsiye serpiştirin ve köftelerinizi fındık büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayıp bu unun içine atın.
- Tüm köfteleri bu şekilde hazırlayıp unun içine attıktan sonra dinlenmesi için dolaba kaldırın.
- Köfteleriniz dinlenirken patateslerinizi ve havuçlarınızı yemeklik doğrayın ve tencereye koyup üzerine su ekleyip kaynamaya bırakın.
- Patates ve havucunuz kaynamaya başlayınca köftelerinizi de içine ekleyin ve kaynatmaya devam edin.
- Yemeğinizi 10 dakika kaynattıktan sonra haşlanmış bezelyelerinizi de ekleyin ve pişmeye bırakın.
- Yemeğiniz pişerken terbiyesini hazırlayın. Limon suyu ve yumurta sarısını karıştırıp iyice çırpın. Çırptığınız karışıma yemeğinizin suyundan 1 kepçe ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Yemeğin terbiyesi ılıdığında yemeğin içine dökün. Terbiyenizi dökerken yemeğinizi devamlı olarak karıştırın.
- Terbiyesini de eklediğiniz yemeği kısık ateşte 10 dakika kaynatın.
- Altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanozları üzerine ekleyip karıştırın.
- Sıcak servis edebilirsiniz.