Taş fırın lezzetini aratmıyor: Fındık lahmacun tarifi
MALZEMELER
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su (400 ml)
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
Kıymalı harcı için;
- 400 gr kıyma
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Öncelikle hazırlanması gereken hamur için bir yoğurma kabına unu alın ve üzerine tuzu ekleyin.
- Ortasını bir havuz gibi açtığınız una, ılık su, toz şeker ve instant mayayı ekleyin ve yoğurtmaya başlayın.
- Hazır olan hamurun üzerini streç filmle kapatın ve yaklaşık 45 dakika kadar mayalayın.
- Bu sırada lahmacunun iç harcını hazırlayabilirsiniz. Domates, soğan, maydanoz ve sarımsağı çok küçük olacak şekilde doğrayın ve ince ince kıyın.
- Bu sebzeleri bir kaba aldıktan sonra içerisine kıyma, biber salçası, karabiber, pul biber ve tuz ilave ederek iyice yoğurarak harmanlayın.
- Bu işlem bittikten sonra dinlenen hamuru, un serptiğiniz tezgahra toparlayın ve dört parçaya ayırın, beze haline getirin.
- Uygun bir oklava ile bezeleri açtıktan sonra bir geniş bir ağza sahip bardak veya hamur kesme aracı ile açılan bu hamurlardan parçalar kesin.
- Kestiğiniz parçaları fırın tepsisine dizdikten sonra aynı işlemi diğer bezeleri de bitinceye kadar tekrarlayalım. Bu ölçülerle yaklaşık 45-50 tane fındık lahmacun elde edilebiliyor.
- Fırın tepsisine dizdiğimiz hamurların üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadarını alalım ve elimizle tüm hamurun üzerine güzelce yayalım.
- Fındık lahmacunlarımızı önceden ısıttığımız 220 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim.
- Fırından alınan fındık lahmacunlar servise hazır. Yanında limon ve bol yeşillik ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!