Glutensiz havuçlu kek
MALZEMELER
6-7 havuç
3 yumurta
1 paket vanilya
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 ½ su bardağı glutensiz un
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Ceviz
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
Havuçları ince ince rendeleyin. Yumurta, vanilya, sıvı yağ, süt ve şekeri çırpın. Ardından glutensiz un, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu, ceviz, karbonat, tuz, ve tarçını ekleyin. Rendelenmiş havuçları da ilave ederek tüm malzemelerin karışmasını sağlayın. Karışımı kek kalıbına alın ve 180°C'de ısıttığınız fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Glutensiz havuçlu kek ile kendinize leziz bir çay keyfi yaşatabilirsiniz. Afiyet olsun!