Glütensiz kek tarifi: Çölyak hastalığı olanların rahatlıkla yiyebileceği bir tarif!
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı yoğurt
- 3/4 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 adet muz
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 2,5 su bardağı pirinç unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1/2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
-
1/2 su bardağı file badem
YAPILIŞI
- İlk olarak yumurta ve toz şekeri bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
- Ardından yoğurt ve ayçiçek yağı kattıktan sonra kısa bir süre daha karıştırın.
- Sonra muzları bir çırpıcı yardımı ile ezin ve kek harcının içine koyun.
- Karışımın içerisine pirinç unu veya glütensiz un, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin.
- Sonra içine kuru üzümleri ilave edin.
- Tüm malzemelerini eklediğiniz kek harcını, miksere gerek kalmadan bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Üzerini düzelttikten sonra file bademleri serpiştirin.
- Glutensiz keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekmesi için 45 dakika kadar pişirdikten sonra dilim dilim servis edin.
- İşte kekimiz hazır! Herkese afiyet olsun.