Karabuğday salatası tarifi
MALZEMELER
- 1 su bardağı karabuğday (greçka)
- 10-12 dal maydanoz
- 7-8 dal dereotu
- Roka, kuza kulağı, bebek ıspanak vb. taze yeşillik
- ½ çay bardağı ceviz
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- ½ limon suyu
- Tuz, karabiber, kimyon
AŞÇININ NOTU
Karabuğdayı haşlarken kontrol ederek yeterince yumuşadığına emin olun.
Karabuğdayı haşlarken kontrol ederek yeterince yumuşadığına emin olun.
YAPILIŞI
- Karabuğdayı iyice yıkayıp tencereye koyun. Üzerini iki parmak aşacak kadar su koyup haşlayın. Karabuğdaylar patlayıp yumuşayınca altını kapatıp suyunu süzün.
- Kullanacağınız yeşillikleridoğrayıp karabuğdaya ilave edin. Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, limon kabuklarını, tuz ve baharatları da ilave edip karıştırın.
- En son maydanoz ve dereotunu doğrayıp ilave edin. Cevizi de koyup karıştırın.