Lezzetinden ödün vermiyor: Glutensiz mercimek köftesi
MALZEMELER
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı karabuğday unu
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kuru soğan
- 4-5 taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 limon suyu veya yarım çay bardağından az nar ekşisi
- Zeytinyağı
- Pul biber
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Mercimeği yıkayın ve suyla pişirin.
- Suyunu çekince karabuğday ununu ve tuz ekleyin tencerenin ağzını kapatın.
- Bu arada ayrı bir kapta zeytin yağında kuru soğanı kavurun ve biber salçası ile domates salçasını pişirin.
- Taze soğanın yeşil kısmını ve maydanozu ince ince doğrayın.
- Mercimeği karıştırma kabına alın. Baharatlarla iyice yoğurun.
- Sosu da yedirin ve yeşillikleri limonu isterseniz nar ekşisini de ekleyin.