Nohut cipsi tarifi: Hem sağlık hem lezzet deposu
MALZEMELER
- 1 kutu haşlanmış nohut (yaklaşık 400 gram)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Fırını 200°C'ye ısıtın. Nohutları süzün ve kağıt havluyla iyice kurulayın. Nohutların tamamen kuru olması, çıtır olmalarını sağlar.
- Kurulanan nohutları geniş bir kaseye alın. Zeytinyağı ve baharatları ekleyin. Tüm nohutların baharatlarla iyice kaplanmasını sağlamak için iyice karıştırın.
- Baharatlanmış nohutları fırın tepsisine tek sıra halinde yayın. Üst üste gelmemelerine dikkat edin, böylece her bir nohut eşit şekilde pişer ve çıtır olur.
- Nohutları önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika boyunca pişirin. Her 10 dakikada bir tepsiyi sallayarak nohutların eşit şekilde pişmesini sağlayın. Nohutlar altın rengi alıp çıtır hale gelene kadar pişirmeye devam edin.
- Fırından çıkan nohutları biraz soğumaya bırakın ve ardından servis yapın. Bu çıtır nohutlar atıştırmalık olarak veya salatalara ek olarak kullanılabilir.