Ev Yapımı Limonata Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Limonata Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
2 adet limon
1 adet portakal
1.5 su bardağı şeker
13 su bardağı su
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Ev yapımı limona tarifi yapılışını uygulamaya bir gün önceden portakal ve limonlarımızı derin dondurucuya bırakarak başlıyoruz. Limon ve portakalı dondurmaktaki amaç kabuğunda bulunan acı tadın ortadan kaybolmasıdır.
- Ertesi gün buzluktan çıkardığınız limon ve portakalları yaklaşık 10 dakika boyunca bekletin. Ardından her ikisini de dört parça halinde bölün.
- Dilimlenmiş portakal ve limonu robotunuza atın.
- Üzerine bir su bardağı şeker ekleyerek robotu çalıştıralım. Portakal ve limonun kabuğu kesinlikle soyulmamalıdır. Çünkü özelliğini buradan almaktadır.
- Robotu malzemelerimiz iyice ezilene kadar çalıştırmaya devam edin. Yaklaşık 1-2 dakika kadar sürebilir. Eğer robotunuz yoksa el rendesiyle rendeleyebilirsiniz. Ardından şekerle ovalayabilirsiniz.
- Portakal, limon ve şeker karışımını robottan alarak 3 litre suya ilave edin.
- 1 tatlı kaşığı da limon tozu ekledikten sonra renginin iyice geçmesi için 5-10 dakika kadar bekleyin.
- Dilerseniz 5 litre suya da ekleyebilirsiniz. Ancak, limon tozu ve şekeri arttırmayı unutmayın.
- Son olarak limonatınızı süzme aşamasına geçiyoruz. Temiz bir tülbent ayarlayın. Karışımı tülbent yardımıyla bir kabın içerisine süzün. Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkın.
- En yoğun renk tülbenti sıkınca çıkmaktadır. Bu nedenle bu noktada elinizden geldiğince sıkmaya çalışın.
- Süzme işlemi de sona erdikten sonra limonatanızı dolapta biraz dinlendirip afiyetle içebilirsiniz.
- Hazır limonatalardan daha iyi bir lezzet elde edeceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Afiyet olsun
LİMONATA BESİN DEĞERLERİ
- Karbonhidrat (g) 22.70
- Protein (g) 0.49
- Yağ (g) 0.40
- Lif (g) 0.87
- Kolesterol (mg) 0.00
- Sodyum (mg) 4.80
- Potasyum (mg) 100.80
- Kalsiyum (mg) 16.80
- Vitamin A (ui) 2.40
- Vitamin C (mg) 35.33