Karpuz sorbe tarifi: yaz aylarının vazgeçilmezi olacak
MALZEMELER
- 4 su bardağı karpuz (çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış)
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/4 su bardağı limon suyu
- 1/4 su bardağı su
YAPILIŞI
- Karpuz dilimlerini alın ve çekirdeklerini çıkarın. Ardından karpuz parçalarını doğrayın ve bir blender veya mutfak robotunda püre haline getirin.
- Bir tencereye şeker ve suyu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Şeker tamamen eridikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan şekerli suyu karpuz püresine ekleyin ve limon suyunu da ilave edin. İyice karıştırın.
- Karışımı bir dondurma makinesine veya derin bir dondurucuya aktarın. Dondurucuda karışımı yaklaşık 4-6 saat veya dondurma makinesinde üreticinin talimatlarına göre işleme alın.
- Dondurma kıvamına gelen sorbeyi servis yapmadan önce 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletin. Ardından top şeklinde veya kaselere alarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!