Masala çayı tarifi: Hem içinizi ısıtacak hem de hastalıklardan koruyacak!
MALZEMELER
- 2 adet yıldız anason
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 600 ml.su
- 100 ml. süt
- 3 adet demlik poşet çay
- 8 adet kakule
- 4 adet karanfil
- 4 adet tane karabiber
- 1 adet çubuk tarçın
YAPILIŞI
- İlk olarak kakule, karanfil, yıldız anason, karabiber ve çubuk tarçını bir havanda döverek küçültün.
- Bir tencereye ufalanmış baharatları, toz zencefili ve suyu alın.
- Ardından tencerenin kapağı kapalı olarak kaynatın. Kaynayınca ocağı kapatın ve beş dakika demlemeye bırakın.
- Sonrasında tencereye süt ekleyin, süt kaynayınca ocağı kapatın ve çay poşetlerini içine dökün. Beş dakika daha demlendirin.
- Son olarak çayı süzerek servis edebilirsiniz.
- Herkese afiyet olsun!