Öksürüğü bıçak gibi kesen ev yapımı öksürük şurubu tarifi: Öksürük şurubu nasıl yapılır?
MALZEMELER
- Bir adet limonun suyu
- 1,5 su bardağı su
- Bir adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı bal
- 3 diş sarımsak
- Bir çay kaşığı toz zencefil
- Bir tatlı kaşığı toz tarçın
- 3 adet karanfil
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- İlk olarak suyu kaynatın. Soğan ve sarımsakları soyup minik minik olacak şekilde doğrayın.
- Kaynayan suyu derin bir cam kaseye alın.
- İçine sarımsak ve soğanları ekleyin.
- Şimdi bu suyu soğuyana kadar bekletin. Ardından suyu süzün ve cam kavanoza aktarın.
- Kavanozun içine limon suyunu, toz zencefil ve tarçını, balı ekleyin.
- Karanfil tanelerini havanda ezin ve karışıma dahil edin. Kavanozun kapağını kapatıp malzemeleri çalkalayın. Doğal şurup hazır. Bu karışımı ağzı kapalı bir şekilde, 7 gün boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.