Ramazan şerbeti tarifi: Lıkır lıkır içeceğiniz iç ferahlatan bir lezzet!
MALZEMELER
- 6 su bardağı su
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı vişne
- 10 adet kurutulmuş erik
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 5 gram taze zencefil
- 1 adet çubuk tarçın
- 6 adet karanfil
YAPILIŞI
- Derin bir tencerenin içerisine kabuğunu soyduğunuz taze zencefil, karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynamaya bırakın.
- Ardından kaynamaya başlayan suyun içerisine toz şekeri atıp güzelce karıştırmaya başlayın. Sonra kuru üzüm ve eriği ilave edin, 5 dakika kadar kaynatın.
- Son olarak ise taze vişneleri katıp kaynatma işlemini 2-3 dakika daha sürdürün.
- Kaynadıktan sonra soğuması için şerbeti kenara bırakın. Ilınan şerbet karışımının tanelerini bir süzgeç yardımıyla süzerek alın.
- Sonra bir sürahinin içerisine bu karışımı boşaltın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra içebilirsiniz.
- Herkese afiyet olsun!