Zencefil içeceği tarifi: bağışıklığı güçlendiren lezzet
MALZEMELER
- Bir parça taze zencefil kökü (yaklaşık 2-3 cm)
- 1 tatlı kaşığı taze limon suyu
- 1 çay kaşığı bal (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı su
YAPILIŞI
- Zencefil kökünü iyice yıkayın ve kabuğunu soyun.
- Zencefil kökünü rendeleyin veya dilimleyin.
- Bir blender veya mikser kullanarak zencefil parçalarını suyla birlikte iyice karıştırın.
- Karışımı süzgeçten geçirerek zencefil posasını ayırın ve sıvı kısmını elde edin.
- Limon suyunu ve isteğe bağlı olarak bal ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Hazırladığınız zencefil içeceğini küçük bir bardakta servis yapın.