Bruschetta tarifi: Pratik ve lezzet dolu...
MALZEMELER
- 4-5 adet taze domates
- 1/2 su bardağı taze nane veya taze fesleğen (isteğe bağlı)
- 2 diş sarımsak
- 1/4 su bardağı extra virgin zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
- 1 baget ekmeği veya taze dilimlenmiş ekmek
YAPILIŞI
- Domatesleri küçük küçük doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın veya rendeleyin.
- Taze nane veya fesleğeni ince doğrayın.
- Bir kaba doğradığınız domatesleri, sarımsakları ve taze otları ekleyin.
- Zeytinyağını ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Fırını 200 dereceye (fanlı fırında 180 derece) ısıtın.
- Baget ekmeğini veya dilimlenmiş ekmekleri fırın tepsisine dizin.
- Ekmekleri 5-7 dakika kadar fırında kızartın. Ekmekler altın rengini alana kadar pişirin.
- Kızarmış ekmekleri fırından çıkarın.
- Hazırladığınız domates karışımını ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın.
- Bruschetta'yı sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz.