Caprese panini tarifi: Mozzarellalı, fesleğenli iç ferahlatan tost...
MALZEMELER
- 4 dilim taze mozzarella peyniri
- 2 büyük domates (ince dilimlenmiş)
- Taze nane yaprakları
- 4 dilim taze çavdar ekmeği ya da isteğe bağlı olarak başka bir çeşit ekmek
- Zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
- Fırını ısınmaya bırakın veya bir tost makinesi kullanabilirsiniz.
- Ekmek dilimlerinin her birini hafifçe zeytinyağı ile yağlayın.
- Ekmek dilimlerinin içine mozzarella peyniri dilimlerini yerleştirin.
- Üzerine domates dilimlerini ekleyin.
- Taze nane yapraklarını ekmeğin üzerine yerleştirin.
- İsteğe bağlı olarak tuz ve karabiber serpin.
- İkinci ekmek dilimini peynir, domates ve nane ile kapatın.
- Paniniyi fırın tepsisine veya tost makinesine yerleştirin. Ekmek dilimlerinin dış yüzeylerinin altın kahverengi olana kadar ısının.
- Sıcak servis yapın ve arzuya göre ekstra zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.