Ev yapımı fındıklı çikolata kreması: kahvaltıya sağlıklı bir tatlı
MALZEMELER
- 1 su bardağı fındık (isteğe bağlı olarak fındıkları önceden kavurabilirsiniz)
- 1/2 su bardağı hindistancevizi yağı
- 1/4 su bardağı kakao tozu
- 1/4 su bardağı bal
- Bir tutam tuz
- 1 çay kaşığı vanilin özütü (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Fındıkları bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 10-12 dakika kadar kavurun. Fındıkların kabuklarını soyduktan sonra blenderdan çekerek un kıvamına getirin.
- Fındık ununu bir kenara alın ve aynı blender kullanarak hindistan cevizi yağını, kakao tozunu, balı, tuzu ve isteğe bağlı olarak vanilin özütünü ekleyin.
- Malzemeleri karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar işlemi sürdürün.
- Elde ettiğiniz karışımı fındık unuyla birleştirin ve tekrar karıştırın. İsteğe bağlı olarak ek malzemeler ekleyebilirsiniz, örneğin çikolata damlaları veya kuru meyveler.
- Kavanoza koyarak buzdolabında en az 1-2 saat kadar dinlendirin. Ardından tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!