Fümeli sandviç tarifi: En doyurucu kahvaltı alternatifi
MALZEMELER
- 500 gram un
- 1.5 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı silme şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket kurumaya
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Sandviç için;
- Füme et
- Beyaz peynir
- Marul
- Domates
- Biber
- Kaşar peyniri
YAPILIŞI
- Bir kalıbın içine su şeker ve mayayı alıp karıştıralım, daha sonra tuz yağ ve unu karıştırıp yoğuruyoruz.
- Yoğurulan hamuru 15 ila 20 dakika arası dinlendirip bezelere ayırıyoruz.
- Bezeledikten sonra 20 dakika daha dinlendiriyoruz.
- Bezeleri elimizle biraz genişletip bir 3-4 defa katlayarak şekil veriyoruz.
- Tepside 45 dakika dinlendirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Ekmeğimiz soğuduktan sonra içine füme et, kaşar peynir veya beyaz peynir ,domates, biber istediğimiz şekilde sandviçler hazırlayabiliriz.