Krep tarifi: Kahvaltı sofralarının doyurucu lezzetini denemeyen kalmasın!
MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağından az un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ
YAPILIŞI
- İlk olarak krep için un, süt ve su ile hiç topak kalmayacak şekilde çırpın.
- Sonra yumurtaları ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
- Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
- Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün ve güzelce tavaya yayın.
- Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin.
- Kreplerimiz hazır! Herkese afiyet olsun.