Mozzarella peynir topları tarifi: Atıştırmalıkların en lezzetlisi
MALZEMELER
- 200 gram mozzarella peyniri (büyük bir top halinde veya küçük bilye şeklinde dilimlenmiş)
- 1 su bardağı galeta unu veya çıtır ekmek kırıntıları
- 1/2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
- Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
- Mozzarella peyniri dilimlerini isteğe bağlı büyüklükte toplar halinde veya küçük dilimler halinde hazırlayın.
- Bir kaba galeta ununu veya çıtır ekmek kırıntılarını alın.
- Başka bir kaba unu koyun.
- Bir başka kabın içine de çırpılmış yumurtaları alın.
- Mozzarella toplarını önce una, ardından çırpılmış yumurtalara ve en son galeta ununa bulayın.
- İsteğe bağlı olarak tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız mozzarella toplarını buzdolabında yaklaşık 15-20 dakika kadar dinlendirin.
- Bir tavada sıvı yağı kızdırın.
- Mozzarella toplarını önceden ısıtılmış yağda altın rengini alana kadar kızartın. Topları dikkatlice çevirerek her iki tarafını da eşit şekilde pişirin.
- Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.
- Sıcak servis yapın ve dilerseniz yanında marinara sos veya yoğurtlu sos ile servis edebilirsiniz.