Pancar Reçeli Tarifi - Pancar Reçeli Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
- 3 adet orta büyüklükte pancar
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım fincan su
- 3-4 tane karanfil
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- 3 adet pancarı bol suda yıkayın ve ardından kabuklarını dikkatle soyun.
- Soyulmuş olan pancarları tercihinize göre küp küp veya ince dilimler şeklinde doğrayabilirsiniz.
- Derin bir reçel tenceresinin içerisine doğranmış kırmızı pancarları koyun ve üzerini şeker ile kaplayın.
- Tencereyi mutfağınızda bir kenara alıp, 4 saat boyunca bekletin.
- Pancarlar suyunu salmış olacaktır. Üzerine yarım fincan oda sıcaklığındaki suyu dökün ve ateşe alın.
- Orta ateşte kaynayan pancar reçelinin üzerinde pembe köpükler oluşacaktır. Bu köpükler oluştukça tahta bir kaşık yardımı ile reçelin yüzeyinden sıyırın.
- Reçeliniz kaynarken içerisine karanfilleri de ilave edin.
- Kaynayan pancar reçeliniz iyice koyu bir kıvama geldikten sonra kontrol edin ve reçeliniz hazırsa ocaktan alın.
- 5 dakika kadar pancar reçelinizin soluklanmasını bekleyin ve ardından hazırlamış olduğunuz temiz kavanozun içerisine kepçe ile dikkatlice dökün.
- Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Kavanozları 12 saat boyunca bu şekilde bekletin.