Sofraları süsleyecek peynirli kıtır tarifi...

Kahvaltı sofralarınızı süsleyecek kıtır bir lezzet arayanlar için leziz peynirli kıtır tarifini sunuyoruz. Peynirli kıtırı hem kahvaltıda hem de atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Peki peynirli kıtır nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? İşte nefis peynirli kıtır tarifi...
Giriş Tarihi: 17.07.2021 10:34 Güncelleme Tarihi: 17.07.2021 10:34

YAPILIŞI

MALZEMELER

  • 125 gram beyaz peynir
  • 125 gram margarin
  • Yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı un
  • Bir tutam karbonat
  • Tuz
  • Üzerine:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Haşhaş tohumu

YAPILIŞI

Derin bir kasede rendelenmiş beyaz peynir, oda sıcaklığında margarin, ince kıyılmış dereotu ve tuzu karıştırın. Elenmiş un ve karbonatı ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elinizle yayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, tırtıklı hamur rulosuyla şeritler halinde kesin. Haşhaş tohumu serpin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.