Çikolatalı cupcake tarifi! Kokusu ve tadıyla mest edecek
MALZEMELER
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı kakao tozu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı (1 çubuk) tereyağı (oda sıcaklığında)
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1/2 su bardağı süt
- 100 gram sütlü çikolata (rendelenmiş veya küçük parçalara bölünmüş)
Krema için:
- 1 su bardağı krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 çay kaşığı vanilya özütü
YAPILIŞI
- Fırını önceden 180°C dereceye ayarlayın ve muffin tepsisine kağıt cupcake kapları yerleştirin.
- Bir karıştırma kabında un, kakao tozu, kabartma tozu ve tuzu birleştirin.
- Başka bir büyük kasede tereyağı ve toz şekeri kremsi bir kıvam alana kadar çırpın. Ardından yumurtaları tek tek ekleyerek iyice karıştırın. Son olarak vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın.
- Un karışımını, süt ile sıvı karışıma ekleyin. Karışımı iyice çırparak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Rendelenmiş veya parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyin ve hafifçe karıştırın.
- Cupcake kaplarına hazırladığınız hamuru paylaştırın, yaklaşık 2/3 oranında doldurun.
- Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Çöp şiş veya kürdan testi yaparak, cupcakes'in piştiğinden emin olun. Kürdanı cupcakes'in ortasına batırın, temiz çıkarsa pişmiş demektir.
- Pişen cupcakes'leri fırından çıkarın ve tamamen soğumaları için ızgara üzerinde bırakın.
- Krema için, bir kasede kremayı pudra şeker ve vanilya özütü ile birlikte iyice çırpın.
- Soğuyan cupcakes'lerin üzerine krema sıkma torbası veya spatula yardımıyla dilediğiniz gibi süsleyin.