Fırınları kapatın! Tencerede puf puf kabaran kek tarifi
MALZEMELER
- 1 küçük su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı ezilmiş fındık
- 1 paket vanilya
- 1, 5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
- Kek hamuru için yumurta ve şeker çırpma kabında güzelce çırpılır.
- Ardından sıvı yağ, süt, kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Kalan ezilmiş fındıklar da eklenerek biraz daha karıştırılır.
- Son olarak kakao ilave edilir, karıştırılır.
- 18 cm çapındaki borcam, tereyağı ya da margarin ile güzelce yağlanır.
- Hazırlanan kek hamuru borcama boşaltılır.
- Borcamın içerisine sığabileceği boyutta bir tencere alınarak borcam tencereye oturtulur ve tencereye kek hamuru ile aynı hizada olacak şekilde su dökülür.
- Tencerenin üzerine temiz bir bez örtülür, tencerenin kapağı kapatılarak önce orta ateşte, daha sonra kaynamaya başladıktan sonra en kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Yaklaşık 30 dk sonra kürdan ile kontrol ederek gerekiyorsa pişirmeye devam edilir.
- Kekimiz piştikten sonra sıcak suyun içerisinden alarak soğumaya bırakın.
- Kek soğuduktan sonra rahatça borcamdan düşecektir.