Havuçlu kek tarifi: Bir dilim yiyen bir daha istiyor
MALZEMELER
- 3 adet büyük boy havuç (rendelenmiş)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
- 1 paket vanilin
Sosu için:
- 200 ml krema
- 200 gram beyaz çikolata
YAPILIŞI
- Fırını 180 dereceye önceden ısıtın.
- Yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpın, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpılmalıdır.
- Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
- Un, kabartma tozu, tarçın ve zencefili ayrı bir kapta karıştırın ve bu kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyerek iyice karıştırın.
- Dövülmüş cevizleri ve vanilini ekleyin ve son kez karıştırın.
- Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz. Kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
- Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Kremayı küçük bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın.
- Beyaz çikolataları küçük parçalara bölün ve ısıttığınız kremanın içine ekleyin.
- Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Sos pürüzsüz bir kıvam almalıdır.
- Sosu kekin üzerine dökün ve biraz soğumaya bırakın. Ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!