Havuçlu kek tarifi ve yapılışı: Yumuşacık havuçlu kek nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 200 gr şeker
- Yarım su bardağı ölçeğinde sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2.5 su bardağı un
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 3 adet küçük boy havuç
- Tarçın
YAPILIŞI
- Havuçlu kek yapımı için ilk olarak havuçlarınızı soyun. Soyduğunuz havuçları rendeleyin ve suyunu iyice sıkın. Suyunu sıkmadığınız takdirde kekin için sulanacak ve hamur kalacaktır.
- Ayrı bir kap içerisinde 3 adet yumurtayı kırın. Ardından şekeri ekleyin ve mikser ile çırpın. Bu çırpma işlemine şeker eriyene kadar devam edin.
- Karışımın içine 1 su bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvı yağını ekleyin.
- Sıvı karışımın içine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Karışımları eklemeden önce elekten geçirmeyi unutmayın.
- Tüm malzemeleri mikser yardımı ile homojen bir hale gelene kadar karıştırın. Son olarak tarçını ve iri kıyılmış cevizleri de karışımın içine ekleyin.
- Fırın tepsisini ise yağlayın.
- Yağladığınız fırın tepsisinin içerisine karışımı dökün.
- Daha önceden ısıttığınız 170 derecelik fırın içerisinde yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Kekin pişme süresinin ilk 30 dakikasında fırınına ağzını açmayın. Ardından kekin kabarmasını bekleyin.
- Kabaran ve üzeri de kızaran keki tahta bir çubuk yardımı ile kontrol edin. Eğer çubuk çıkarıldığında bir hamur yoksa fırını kapatın.
- Fırını kapattıktan sonra 10 dakika daha ağzını açmayın.
- Ardından keki fırından çıkarın ancak hemen çıkarmaya çalışmayın. Kekiniz soğuduktan sonra kalıbı ters çevirerek kekinizi çıkarın.
- Kalıptan çıkardığınız kekinizi dilimleyin. Servis sırasında arzu ederseniz çikolata sosu da ekleyerek kekinizin tadına tat katabilirsiniz.
- Kekinizi ister özel günlerinizde isterseniz çay saatlerinizde sevdikleriniz ve misafirlerinize servis edin.