Havuçlu tarçınlı kek tarifi: Yumuşacık havuçlu tarçınlı kek nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 3 su bardağı ölçeğinde un
- 3 yumurta
- 200 gr toz şeker
- 20 ml süt
- 200 ml sıvıyağ
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 tane havuç (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
- 1 ya da 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket toz vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Arzuya göre çikolata sos, krema, ceviz, muhallebi
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Havuçlu tarçınlı kekiniz için yumurtalarınızı (oda sıcaklığında bekletilmiş olsun) ve şekerinizi bir kaba alın.
- Mikser yardımı ile şeker eriyene kadar yumurtayı çırpın.
- Şeker eridikten sonra 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağı karışımın içine ekleyin.
- Karıştırdığınız tüm malzemelerin içine daha önce rendelediğiniz ve suyunu sıktığınız havuçlarınızı ekleyin. Bu karışıma son olarak ceviz ve tarçını da ekleyerek kenara alın.
- Başka bir kap içerisinde kuru malzemeleri karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek sıvı karışımların içerisine yavaşça karıştırarak ekleyin.
- Karışım hazır olduktan sonra kullanacağınız fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve kek karışımını içerisine dökün.
- Fırınınızı ise 160 derecede 15 dakika ısıtın.
- Keki daha önceden ısıtılmış fırına koyun ve 30 dakika pişirin. 25 dakika boyunca fırının kapağını hiç açmayın.
- Kabardığından emin olduğunuzda kürdan yardımı ile keki kontrol edin. Pişmiş ise fırını kapatın ve 10 dakika daha dinlendirin.
- Ardından dilimleyerek servis edin.