Islak kek tarifi: Ağızda dağılan unutulmaz bir tat
MALZEMELER
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet yumurta
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı kakao
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri koyup krema halini alana kadar çırpın.
- İçerisine sıvı yağ, vanilin ve sütü de ekleyip karıştırın.
- Kabartma tozu, unu, kakaoyu elekten geçirerek karışıma ekleyin.
- Ardından tekrar çırparak yağlanmış kabın içerisine dökün.
- Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika boyunca pişirin.
- Sosu hazırlamak için tencerenin içerisinde sütü, toz şekeri ve sıvı yağı alın.
- Son olarak kakao ve tuzu ekleyip karıştırın ve kaynayınca ocaktan alın.
- Kekinizi fırından çıkardıktan sonra sıcakken sosunu dökün.
- Sosunu çektikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!