Kakaolu ıslak kek tarifi: Her seferinde tam kıvamında...
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı tepeleme un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1/2 çay kaşığı tuz
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- İlk olarak bir kasede yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- İçerisine süt, sıvı yağı ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kakao, un ve kabartma tozunu eleyerek karışımın içerisine ilave edin.
- Tüm malzemeler karışına kadar çırpın.
- Yağladığınız kalıbın içerisine karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
- Kekin sosunu hazırlamak için bir tencere içerisinde süt, şeker, sıvı yağ, kakao ve tuzu bir taşım kaynatın.
- Fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine sıcak sosunu döküp çekmesini bekleyin.
- Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!