Limonlu haşhaşlı kek tarifi ve yapılışı: En lezzetli limonlu haşhaşlı kek nasıl yapılır?
MALZEMELER
- Yumurta (3 adet)
- Yoğurt (sıvı kıvamda 1 su bardağı kadar)
- Sıvı yağ (üç çeyrek yani bardağın ¾'ü kadar)
- Şeker (1.5 su bardağı)
- Limon kabuğu rendesi (1 adet)
- Limonun suyu (1 adet)
- Haşhaş (2 yemek kaşığı)
- Vanilya (1 paket)
- Kabartma Tozu (1 paket)
- Un (2 su bardağı)
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Öncelikle, yumurtalarımızı derin bir kasenin içine kırarak işe başlıyoruz.
- Yumurtalarımızın üstüne toz şekerimizi ekliyor ve köpürene dek çırpıyoruz.
- Daha sonra yoğurdumuzu, sıvı yağımızı ve limon suyunu ilave ediyor, çırpmaya aynı şekilde devam ediyoruz.
- Ayrı bir tabakta limon kabuğu rendemizi ve vanilyamızı karıştırıyor, sonrasında karışımımıza ilave ediyoruz.
- Haşhaşımızı, elenmiş unumuzu ve kabartma tozumuzu da ekliyor, spatula yardımı ile bu malzemeleri karıştırıyoruz.
- Daha sonra, baton kalıbımızın tüm her yerini sıvı yağımız ile yağlıyoruz.
- Birazcık un ile de kaplıyoruz.
- Hazırlanan kek harcımızı da beton kalıba ilave ediyoruz.
- Önceden 180 derece ısıtmış olduğumuz fırında 50 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Kekin ilk sıcaklığı geçtiği zaman, kekimizi ters çeviriyor ve iyice soğumasını sağlıyoruz. Tüm bu işlemlerden sonra kekimizi dilimleyebiliriz. Afiyet olsun!