Mini kek tarifi: Her lokması lezzet şöleni
MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- Limon kabuğu rendesi
Kreması;
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta ( mısır yada buğday)
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı toz santi
- Çilek, parlaklık için pasta jeli
YAPILIŞI
- Kek için ,yumurta, tuz ve şeker iyice çarpılır. Süt ve yağ eklenir.
- Un, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu ile çırpılır.
- Yağlanıp unlanan kalıplara dökülür. tepsiye biraz su konur ve kalıplar dizilir. Su sayesinde kekin daha nemli pişmesini sağlayabilirsiniz.
- Isıtılmış 170 derecede 20- 30 dakika pişirilir.
- Krema; süt, un, şeker, nişasta pişirilir. Ilıyınca 1 kaşık santi eklenir ve çırpılır.
- Pişen keklerin üzerine krema sürülür.
- Çileklerle süslenir.
- Kararmaması için üzerlerine jel sürülür.