Portakallı kakaolu kek tarifi: Mis kokusuyla herkesi mest edecek
YAPILIŞI
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
YAPILIŞI:
- Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
- Üzerine sıvı yağ, süt ve portakal suyunu ekleyip karıştırın.
- Portakal kabuğu rendesini ekleyin. Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilini karıştırın, sıvı karışıma eleyerek ekleyin.
- Tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Kek harcını yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile kontrol edip fırından çıkarın.
- Kek tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
- 🍊 İpucu: Daha yoğun bir çikolata aroması isterseniz, içine 80 gr eritilmiş çikolata ekleyebilirsiniz. Üzerine eritilmiş çikolata veya pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.