Portakallı kek tarifi: Her seferinde puf puf yumuşacık olacak
MALZEMELER
- 2 adet portakal
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzerine sos için;
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı taze portakal suyu
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu (isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Portakalların kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Kabukları ve suyu ayrı kaplarda bekletin.
- Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta iyice çırpın.
- Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
- En son rendelediğiniz portakal kabuklarını ve sıktığınız portakal suyunu ekleyip homojen bir karışım elde edin.
- Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edin.
- Pişen keki fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Bu esnada üzeri için sosu hazırlamaya başlayın. Pudra şekerini geniş bir kaseye alın.
- Üzerine taze portakal suyunu ekleyerek pürüzsüz bir glaze elde edene kadar karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak rendelenmiş portakal kabuğunu da ekleyin ve karıştırın.
- Kekiniz tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız glazeyi dökün.
- Glazenin kekin üzerine yayılmasını sağlamak için bir spatula veya arka tarafı düz bir kaşık kullanabilirsiniz.
- Glazenin üzeri hafifçe donduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!