Portakallı kek tarifi: Kokusuyla mest edecek
YAPILIŞI
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
- İnce dilimlenmiş portakal dilimleri (1-2 adet portakal yeterli olacaktır)
- İsteğe bağlı olarak pudra şekeri
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın.
- Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Şeker eriyip karışım krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
- Sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip karıştırın.
- Portakal kabuğu rendesini ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
- Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Üzerine ince dilimlenmiş portakal dilimlerini yerleştirin.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kekin ortasına kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.