Portakallı kek tarifi: Meyveyle tatlının nefis birleşimi
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı taze portakal suyu
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
Şerbet için:
- Yarım su bardağı taze portakal suyu
- Yarım su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
- Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin.
- Bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Sıvı yağ, taze portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip çırpın.
- Başka bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin. Ardından karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
- Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz.
- Kek fırındayken, şerbet için portakal suyunu ve şekeri küçük bir tencerede kısık ateşte kaynatın. Şeker eridikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Kek fırından çıktıktan sonra, ılık olan şerbeti kekin üzerine dökün.
- Şerbeti çeken keki dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!