Pound kek tarifi: lezzetli en kolay tatlı
MALZEMELER
- 225 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 225 gram toz şeker
- 4 büyük yumurta
- 225 gram un
- 1 çay kaşığı vanilin özü
- Bir tutam tuz
YAPILIŞI
- Fırını önceden 170°C'ye ısıtın. Kek kalıbınızı yağlayın ve hafifçe unlayın.
- Büyük bir kase içinde yumuşamış tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Yumurtaları, birer birer ekleyerek her eklediğinizde iyice karıştırın.
- Vanilin özü ve bir tutam tuzu ekleyin, karıştırın.
- Unu azar azar ekleyin ve karışım homojen olana kadar karıştırmaya devam edin.
- Hazırlanan hamuru yağladığınız ve unladığınız kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında ortalama 50-60 dakika boyunca veya kürdan batırıldığında temiz çıkana kadar pişirin. Pişirme süresi fırının özelliklerine bağlı olarak değişebilir, bu nedenle ara sıra kontrol edin.
- Kek fırından çıktıktan sonra, kalıpta biraz soğumasını bekleyin. Ardından keki kalıptan çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Sonrasında dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!