Sade Kek Tarifi ve Yapılışı: Evde Kolay ve Nefis Sade Kek Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
- Yumurtalar ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın.
- Süt ve zeytinyağını da ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
- Kekin daha iyi kabarması için; elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırmaya devam edin.
- Kek kalıbının tabanını tereyağı ile yağlayın. Kek harcını içine aktarın ve üzerini bir kaşık yardımıyla düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Dinlenen keki, kalıptan ters çevirerek servis tabağına çıkartın.
- Dilimledikten sonra servis edin. çayın yanında sevdiklerinizle paylaşın.