San sebastian cheesecake tarifi: ağızda dağılan müthiş bir tatlı
MALZEMELER
- 4 yumurta
- 400 gram labne peyniri
- 400 gram krem peynir
- 4 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı krema
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 su bardağı pudra şekeri
- 150 gram kaymak
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Öncelikle fırını fansız 240 dereceye ayarların ve ısınması için bırakın. Ardından yumurta ve pudra şekerini bir kabun içerisinde 5-6 dakika boyunca çırpın.
- Farklı bir kasede labne, krem peynir ve kaymağı çırpın. Ardından üzerine krema, un ve nişastayı da ekleyip düşük ayarda çırpmaya devam edin.
- iki kabın içerisinde karşımı birleştirin.
- Kelepçeli bir kek kalıbının içerisine yağlı pişirme kağıdır serin. Karışımı üzerine dökün.
- Hazır olan karışımınızı fırına koyabilirsiniz. Bu şekilde 15 dakika pişirin.
- Son olarak fırının ısısını 200 dereceye düşürüp 20 dakika daha pişirmeye bırakın.
- Pişen kekinizi fırından alıp oda sıcaklığında soğuması için bırakın.
- Dilerseniz üzerine farklı soslar da ilave edip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!