Tam kıvamında kakaolu kek tarifi! Hem lezzeti hem dokusuyla mest edecek
YAPILIŞI
MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İsteğe Bağlı:
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 1 çay kaşığı tarçın
- Üzeri için pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
- Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
- Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar 4–5 dakika çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre daha çırpın.
- Kakao, un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin.
- Mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. (Un miktarını kıvama göre ayarlayın; çok koyu olmayacak şekilde.)
- İsteğe bağlı olarak damla çikolata veya tarçın ekleyebilirsiniz.
- Karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün.
- 170°C fırında 35–45 dakika pişirin. (İlk 30 dakika fırın kapağını açmayın. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
Servis Önerisi:
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilir, yanında kahveyle harika bir uyum yakalayabilirsiniz ☕