Tatlı krizlerini bitiren bir tarif! Vişneli muffin tarifi
MALZEMELER
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Vişne taneleri
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına yumurta ve şeker alın. İyice çırpın.
- Limon rendesi, yoğurt, süt karışımı ve sıvı yağ eklenir.
- Elenmiş un ile kabartma tozu ekleyip, muffın kalıplarına paylaştırıyoruz. Sonra vişne tanelerini içine yerleştiriyoruz. Her bir kek için 2- 3 adet yetiyor.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 15 – 20 dakika pişirin.
- Soğumasını bekleyin. Ardından üzerine pudra şekeri, fındık tozu gibi istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Herkese afiyet olsun!