Zebra kek tarifi: Hem gözleri hem de damakları şenlendiriyor
YAPILIŞI
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
- Fırını 180°C'ye (alt-üst ayar) ısıtın.
- Kek kalıbınızı yağlayın ve un serpin ya da yağlı kağıt kullanın.
- Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın (5 dakika kadar).
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Birine kakaoyu ekleyip karıştırın.
- Kek kalıbınızın tam ortasına sırayla bir kepçe beyaz hamur, ardından bir kepçe kakaolu hamur dökün. Bu işlemi hamurlar bitene kadar tekrarlayın.
- Kalıbı hafifçe sallayarak hamurun yayılmasını sağlayın.
- Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak içinin tamamen piştiğinden emin olun.
- Kek soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun!