Zebra kek tarifi: Lezzet ve şıklığın birleşimi
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya özütü veya vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin.
- Yumurta ve toz şekeri derin bir kasede krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Hamurunuzu ikiye bölmek için bir kaba alın.
- Bir kaba vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın. Diğer kaba kakaoyu ekleyin ve karıştırın.
- Kek kalıbına sırasıyla vanilyalı ve kakaolu hamurdan dökün. Her birinden birer yemek kaşığı kadar alarak ortalarına dökün ve üzerine bu şekilde devam edin. Bu işlemle zebra deseni oluşur.
- Kalıba döktükten sonra üzerini düzeltmek için hafifçe sallayın.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz.
- Fırından çıkan keki ılıdıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!