Bir ısırıkla ağızda dağılan kıyır kıyır bir tat! Tarçınlı kurabiye tarifi
MALZEMELER
- 2.5 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1 paket margarin veya tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı nişasta
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI
- İlk olarak margarin, pudra şekeri, nişasta, tarçın, vanilya, kabartma tozu karıştırılır.
- Sonra unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
- Tüm malzemeler iyice karışıp hamur kıvam aldıktan sonra tepsiye yağlı kağıt serin.
- Hamuru küçük küçük yuvarlayın. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edilir.
- Önceden ısıtılmış 170°C fırında 30 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine pudra şekeri koyun ve karıştırmaya başlayın.
- İşte kurabiyemiz hazır herkese afiyet olsun!