Elmalı kurabiye tarifi: Kıyır kıyır ağızda dağılan enfes bir lezzet!
MALZEMELER
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (4 su bardağı)
Elma harcı için:
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
YAPILIŞI
- Un hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğurun. İyice karıştıktan sonra unu da ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Ardından elmalı harcı için elmaları rendeleyelim. Sonra şekeri de ilave edip ocağın altını açalım elmalar suyunu çekene kadar karıştırın. Daha sonra tarçını da ekleyin karıştırma işlemine devam edin.
- Sonra merdane yardımı ile hamuru açalım.
- Açtığımız hamurdan çay bardağı büyüklüğünde yuvarlaklar keselim.
- Ortalarına elmalı harçtan koyup resimdeki gibi hamurun iki kenarını iç harç üzerinde birleştirerek kapatalım.
- Sonra yağlı kağıt koyulmuş fırın tepsisine dizip 170-180 derecelik fırına atalım.
- 35-40 dakika kadar pişirdikten sonra biraz soğumasını bekleyip afiyetle yiyebilirsiniz!
- İşte elmalı kurabiyeler hazır.