Elmalı Kurabiye Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 250 gram tereyağı ya da margarin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 adet limon kabuğu rendesi
İç malzemesi;
- 1 çay bardağı şeker
- 3 adet elma (rendelenecek)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 200 gram dövülmüş ceviz
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Kıyır kıyır ve tam ölçülü elmalı kurabiye tarifi için hazırsanız başlayalım.
- Öncelikle elmalarınızı rendeleyin. Tarçın ve şeker ile birlikte rendelediğiniz elmaları orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Geniş bir yoğurma kabında hamur malzemelerini alın ve güzelce karıştırın. Bu aşamada unu dâhil etmeyin.
- Ardından yavaş yavaş un ilavesi yapmaya başlayın. Yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar devam edin. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi çok fazla un ekleyerek hamurunuzu sertleştirmemektir.
- Yoğurduğunuzun hamurunuzu kabın içerisinden alarak tezgâha bırakın. Altını ve üstünü unladıktan sonra bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
- Sonra hamurunuzu dörde bölün. Çıkan her bir parçayı ise ikiye bölün. Toplamda sekiz üçgen olması gerekir.
- Soğumuş olan elmalı karışımınızdan bir tatlı kaşığı alarak hamurunuzun üzerine koyun. Her bezeyi sigara böreği sarar gibi sarın.
- Kurabiyelerimize şekil verdikten sonra pişirme kâğıdının bulunduğu tepsiye dizin.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 170 derece fırında pişirin.
- Fırından çıkardığınız elmalı kurabiyelerinizin üzerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.