Limonlu kurabiye tarifi: Ferahlatan nefis bir lezzet
MALZEMELER
- 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2.5 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- Pudra şekeri (üzeri için)
YAPILIŞI
- Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya yağlayın.
- Geniş bir karıştırma kabında, tereyağı ve toz şekeri kremsi bir kıvam alana kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyin ve iyice karıştırın.
- Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyin, karıştırın.
- Başka bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Ardından bu kuru karışımı, ıslak karışıma yavaşça ekleyerek hamuru yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerlerine hafifçe bastırarak şekil verin.
- Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika veya kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri tepside birkaç dakika soğumaya bırakın, ardından tel ızgara üzerine alın ve tamamen soğumalarını bekleyin.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiştirin.
- Artık limonlu kurabiyelerinizi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!