Portakal reçelli kurabiye tarifi: Bir lokma alan lezzet patlaması yaşıyor...
MALZEMELER
Kurabiye Hamuru İçin:
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Dolgu İçin:
- 1 su bardağı portakal reçeli
AŞÇININ NOTU
Portakal reçelinizin çok sulu olmamasına dikkat edin. Çok sulu reçel, kurabiyelerin arasında akabilir.
YAPILIŞI
- Derin bir karıştırma kabında tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
- Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Vanilin ve kabartma tozunu ekleyin.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. (Unu kontrollü eklemek önemlidir, hamurun kıvamını kaybetmemesi için.)
- Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarın ve hafif unlanmış bir yüzeyde merdane ile açın.
- Açtığınız hamurdan yuvarlak kurabiye kalıpları ile parçalar kesin.
- Kestiğiniz kurabiyelerin yarısının ortasını küçük bir kalıpla tekrar kesin. Bu kısımlar üst parça olarak kullanılacak.
- Kesilen hamur parçalarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika kadar, hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyelerin fazla kızarmamasına dikkat edin.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan kurabiyelerin bütün olanlarının üzerine birer tatlı kaşığı portakal reçeli sürün.
- Ortası delik olan kurabiyeleri reçelli kurabiyelerin üzerine kapatın.
- Kurabiyeleri servis tabağına dizin. Dilerseniz üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.