Portakallı çatlak kurabiye tarifi: Kokusuyla bile mest edecek...
MALZEMELER
- 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 3 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Pudra şekeri (üzerine serpmek için)
YAPILIŞI
- Fırını 180 dereceye ısıtın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya yağlayın.
- Geniş bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtayı ekleyip iyice karıştırın.
- Portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin, tekrar karıştırın.
- Ayrı bir kapta unu, tuzu ve kabartma tozunu karıştırın. Karışımı tereyağlı karışıma ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içiyle yuvarlayarak kurabiye şekli verin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika veya altın rengini alana kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri fırın tepsisinde 5 dakika kadar soğumaya bırakın, ardından tel ızgara üzerine alın ve tamamen soğuyana kadar bekletin.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
- Servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!